Rejsebrev fra Damaskus 2

Efter ankomsten til Damaskus holdt vi et indledende møde med ambassaden om den kommende uges program og hensigter. Det ser ud til at syrerne tager vores besøg meget alvorligt, idet det igen forlød, at kulturministeren ville deltage i det første møde senere på dagen. Vi var efterhånden godt sultne og fik en tur i den gamle bydel og fandt en shawarma, som gjorde rigtig godt. Vi fik nu ro til at iagttage alt det fremmede og nye. Øjnene blev hele tiden fanget af noget, der trak i vores opmærksomhed. Her er en særlig rolig og meget behagelig stemning, som man mærker med det samme.
Klokken 19 holdt limousinerne igen udenfor hotellet. Vi blev bragt direkte til Kulturministeriet, hvor ministeren mødte os sammen med en lang række af de museumsfolk og andre, som vi skal være sammen med i den kommende uge. Ministeren har besøgt Danmark tidligere og var meget begejstret. Hans egen interesse ligger omkring teater og drama, men han havde også set flere kunstmuseer. Efter disse indledende og introducerende snakke inviterede ministeren på middag. God mad (det får man virkelig her) og mulighed for yderligere at lære hinanden at kende.
I morgen starter det faglige for alvor og vi er meget spændte på, hvad vi får at se og ikke mindst hører, hvad syrerne forestiller sig omkring evt. samarbejde. Vi har jo ikke så mange ressourcer at gøre godt med i denne tid, men forskellige former for udveksling, seminarer, rådgivning og diskussion, kan man jo nok altid få plads til. Jeg vil forsøge at give lidt indblik her på siden om, hvad vi oplever og tænker i de kommende dage.
PS: Vi – det er altså John Lund, Karin Tybjerg, Michael Andersen og Christian Hede fra F&F og Rikke, Louise og jeg fra BA.

0 Kommentarer til “Rejsebrev fra Damaskus 2 ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar